Отмъщението на Кончита Вурст!

2

Кончита Вурст – нека я плюят, нали парите заваляха над главата й?! Това е отмъщението й!

Брадатата победителка на Евровизия Кончита Вурст събра положителни и отрицателни мнения. Но пък ще се накичи с наградата от 25 милиона евро, което е най-доброто нейно отмъщение за всички зли езици. Такъв бум и внимание от страна на потребителите на социалните мрежи, както и от обществеността света не познават далечната 1994 година, когато наградата грабна група АББА, твърдят специалистите.

Конкурсът беше наблюдаван от рекордния брой – 170 милиона зрители. Европа и Америка говорят непрекъснато за победителят от Австрия, който се яви и грабна наградата в Копенхаген през миналата събота. Роденият като Томас Нойвирт, на 25 години е по-скоро се възприема по-скоро като обединител на различните, на толерантността и на търпимостта към неприличащите на общото.

Кончита Вурст
Безсрамно богата – това е отмъщението на Кончита Вурст

Преди да се превърне в Кончита Вурст с дълга коса, рокля и пърхащи мигли работникът от фабрика за консервиране на риба е участвал в момчешката банда „Сега различни”. С нея стига до финала на музикалното шоу „ Стармания” през 2007 година. После следва второто място в музикалното шоу за таланти „Големия шанс” и други реалите формати. Когато кандидатът за участие в „Евровизия” австриец, вече трансформиран в жена събира в Туитър над пит милиона активни привърженици. Има и създадена група против Вурст, но техните фенове са значително по-малко от тези, които харесват Кончита Вурст и я подкрепят.

Сред най-негативно настроените са Русия и Путин. Министри и висши политици дори стигат домат , че твърдят, че преди половин век, когато са окупирали Австрия не е трябвало да си тръгват, а руските войски да си останат там. Руснаците се заканват следващия път да направят паралелен формат на Евровизия. Отрицателното им мнение спрямо избора на Кончита Вурст се поддържа и от най-консервативните щатове в Америка, където привържениците подкрепят Путин в изказването му и заявяват, че той е един от тях.

Други, по-умерени заявяват, че песента спечелила Евровизия не е от най-големите шедьоври, но на база посредственост тя е изпъкнала. И победителката е избрана като знак за толерантност към различните, отколкото като гласови данни.

Въпреки негативните настроения, влиятелни медии по света подкрепиха избора на Евровизия и Кончита Вурст.

Победителката в конкурса Кончита Вурст в Копенхаген бе посрещната от екзалтирани фенове като кралица. Според президента на Австрия тази победа не е само за страната му, а за толерантността и търпимостта към различните по света.

2 коментара
  1. Krasimir Vacev казва

    sms prebroiavane na obratnite….otvrat

  2. Georgi Kopchev казва

    Това ли е лицето на Европа? Ако е то, предпочитам да съм беден!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.