Димитър Бербатов с гневно съобщение, отрече да има нещо общо с ДПС

Димитър Бербатов публикува гневен пост, в който отрече да участва в предизборната кампания, на която и да е партия. Футболистът заяви, че никога и при никакви обстоятелства не е заставал зад ДПС, нито смята да подкрепя, чиято и да е политическа инициатива.

От страницата си в социалната мрежа Димитър Бербатов заяви, че е изумен от факта, че името му е замесено в агитация на политическа партия. И е категоричен, че това е злоупотреба с името му.

[caption id="attachment_408907" align="aligncenter" width="300"]Димитър Бербатов проговори за скандала с ДПС Димитър Бербатов проговори за скандала с ДПС[/caption]

Повод футболиста да избухне така в социалната мрежа, се оказаха календарчета на ДПС с номера на партията в изборната бюлетина, които от няколко дни се разпространяват от симпатизанти на движението в Свиленград. Агитационните материали са украсени с лика на Бербатов, и макар от ДПС категорично да отричат да имат нещо общо с това, факт е, че лицето на футболиста краси календари агитиращи електората да гласува за тяхната партия.

[caption id="attachment_408908" align="aligncenter" width="300"]Футболистът бесен, че го замесиха в предизборна кампания Футболистът бесен, че го замесиха в предизборна кампания[/caption]

Официално календарчетата са дело на местен жител от Свиленград, който искал да си направи шега. Много от гражданите обаче споделят, че са намерили подобни материали в пощенските си кутии, както и в ресторанти и дори на улицата.

Реакцията на Димитър Бербатов не закъсня и от страницата си в социалната мрежа, футболистът отрече да има нещо общо с кампанията на ДПС или която и да е друга партия. „Ако някога реша да застана зад някоя политическа кауза, ще обявя официално избора си, както досега“, заяви той.