След трагедията с Пол Уокър: „Порше“ отива на съд

Гласувайте за статията

Производителят на автомобила, с който загина Пол Уокър, отида на съд

На 30 ноември миналата година светът беше разтърсен от вестта за смъртта на актьора Пол Уокър. Той загина при автомобилна катастрофа. Заедно с Пол Уокър в Поршето ковчег беше и неговият най-добър приятел Роджър Родас. Зад волана на мощното возило, което след удара избухна в пламъци, беше приятелят на Пол Уокър.

Съпругата на Роджър Родас – Кристин Родас е завела съдебен иск срещу производителя на луксозния автомобил. Тя е категорична, че неточности в конструкцията на Поршето са причината за фаталния инцидент, който отне живота на Пол Уокър и съпруга й, съобщават известни световни информационни агенции.

Кристин Родас е убедена, че причината за фаталния край на съпруга й и Пол Уокър, е липсата на система за защита за пътниците в случай на удар. Според вдовицата резервоарът на колата е бил без защита от възпламеняване след изтичането на гориво от него.

Според експертизата на разследващите трагичния инцидент, Пол Уокър и приятелят му са загинали, тъй като колата се движили, а с около 160 км/ч, при положение, че има ограничение за движение със скорост, не по-висока от 70 км/ч.

Пол Уокър

Пол Уокър загина на 30 ноември миналата година

Съпругата на Роджър Родас твърди, че той е управлявал автомобила със скорост от 88 км/ч.

Кристин е категорична, че ако производителят на мощното возило беше заложил на необходимите системи за защита, сега Пол Уокър и съпругът й щяха да са живи, пише ПИК.

Знаменитият холивудски актьор загина в град Санта Кларинта, където той организира благотворително мероприятие за набиране на средства за пострадалите в природните бедствия във Филипините.

Пол Уокър не успя да довърши снимките за седмата част на хитовата поредица „Бързи и яростни“. Премиерата новата част от поредицата ще бъде през април месец следващата година, пише ПИК.

Снимките за продукцията бяха спряни след внезапната смърт на Пол Уокър.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар