Шумахер победи в битката за живота си, но едва сега започва голямата борба

Известният професор от кеймбриджския университет - Питър Хичинсън заяви категорично, че животът на Шумахер се намира вън от опасност. Според светилото в медицината за шампиона предстоят по-големи трудности. Шумахер ще трябва да се пребори с последствията от няколкомесечната кома.

Лекарят е категоричен, че на Шумахер му предстои тежка битка за живота след излизането от кома. Питър Хичисън заяви, че шампионът никога няма да бъде това, което е бил. Очаква го един коренно различен живот, в различна реалност.

Усложненията от дългото време, прекарано в кома, ще бъдат много тежки. Според други лекари е възможно Шумахер да изгуби разсъдъка си и да не разпознае близките си. Други са на мнение, че има вероятност шампионът да загуби зрението си или слуха си заради тежката мозъчна травма, която получи след удар на главата му в остър камък на ски пистата.

Дни преди Нова година по ирония на съдбата седемкратният шампион претърпя инцидент не на състезателната писта, а на ски пистата във френският курорт Мерибел. Повече от два месеца продължава процесът по извеждане на Шумахер от състоянието, в което се намира.

[caption id="attachment_408865" align="alignright" width="300"]Шумахер Трудното за Шумахер едва сега започва[/caption] Въпреки, че вече не съществува опасност за живота му, за него и близките му предстои дълъг и мъчителен период на борба с усложненията от престоя му в медикаментозна кома.