Изабел Караско беше показно разстреляна в Испания

Изабел Караско
0

Изабел Караско е издъхнала на място, за покушението е задържана жена

Изабел Караско е била разстреляна малко по-рано днес. Караско, която е сред най-изтъкнатите политици в Испания, е била убита показно в северноиспанския град Леон. От полицията в Испания съобщиха за инцидента, като обявиха, че Изабел Караско е загинала на място. Повече детайли по покушението обаче не се съобщават.

Изабел Караско
Изабел Караско

Знае се, че за престъплението вече има задържана жена, чието име не се споменава. От Министерството на вътрешните работи в Испания обявиха, че случилото се е истинска трагедия, но не виждат по какъв начин би могло да е обвързано с политическата дейност на Изабел Караско, научиха от БЛИЦ.

„Това най-вероятно е личен акт на отмъщение и не е свързан с обществената позиция на народния представител Караско“, се казва в официалното изявление на министерството. Вероятно личната драма се е разиграла въз основа на ревност.

Самата Изабел Караско беше начело на съвета на провинция Леон. Тя представляваше Народната партия, чийто член беше. В специално писмо до медиите от пресцентъра на партията обявиха, че трагедията ги е разтърсила и заради нея отменят всички планирани мероприятия.

Премиерът на Испания Мариано Рахой и други членове на ръководството на народната партия отмениха предизборните митинги, които бяха планирани в страната. Опозиционната социалистическа партия също последва примера им заради загубата на Изабел Караско.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.