Трагедия: Тийнейджърка се обеси заради Фейсбук!

Трагедия: Тийнейджърка се обеси заради Фейсбук!
5 (100%) 1 vote

Фейсбук доведе до поредното нещастие и то с младо момиче!

Социалната мрежа Фейсбук взе поредната жертва. Това е 13-годишно момиче от Индия. Заради непрекъснатото й „висене” пред компютъра и във Фейсбук тя си навлякла гнева на своята родителка. Мохана Гупта непрекъснато хокала малолетната си щерка, че не отделя време за нищо друго, освен да виси пред монитора и само да си чати със своите приятели и други познати от Фейсбук. Във фаталният ден тя заповядала на Адити да си изтрие страницата във Фейсбук и да няма повече профил в социалната мрежа. Дала ултиматум това да се свърши преди да се върне от работа.

Родителката се прибрала няколко часа по-рано и заварила дъщеря си обесена в дома им. Пред разследващите разстроената жена обяснила, че не предполагала, че тази толкова обикновена според нея забрана може да причини такива страшни последствия.

Фейсбук

Фейсбук отново отне живот, макар и не пряко

Случаят намери широк отзвук в обществеността в Индия. Надълго и нашироко се дебатираше каква е ролята на Фейсбук в съвременното общество, каква е ролята на родителите при децата им, които по някакъв начин са неразривно свързани с новите технологии и каква е ползата или загубата на подрастващите от виртуалните контакти.

Ползването на Фейсбук в крехката тинейджърска възраст крие много рискове, твърдят много от противниците на социалната мрежа. Според тях в онлайн пространството подрастващите имат пълната свобода, която в много от случаите не се контролира от техните родители. Затова има и такива страшни последици, като например убийства между младежи, които чрез Интернет и Фейсбук се гаврят и подиграват помежду си.

Защото те не осъзнават какво точно правят и могат да си причинят чрез Фейсбук, а когато го разберат, обикновено вече е прекалено късно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар