Колонизират Марс през 2024, избират заселници между 705 души

Колонизираме Марс през 2024 година
0

Колонизират Марс през 2024 година, избират заселници между 705 човека

Историческата колонизация на Марс ще случи през 2024 година. Червената планета ще посрещне първите си заселници от земята след точно 10 години, гласят последните новини около проекта на Mars One. От компанията сведоха избора си до 705 души, 20 от които ще бъдат изпратени да колонизират Марс, след 10 години, за да се заселят и да живеят там.

Организацията смята да създаде селище за хората на Марс, най-късно през 2025 година. Междувременно обаче течеше подбор на кандидатите, които да се заселят на червената планета.

След първоначалния избор на 1058 човека, броя на желаещите беше сведен до 705. От тях 418 мъже и 287 жени, ще имат шанса да летят до Марс и да живеят там. Идеята на компанията е праща по 4 колониалисти на всеки две години. И малко по малко да превърне планетата в място годно за живот.

Колонизираме Марс през 2024 година
Колонизираме Марс през 2024 година сн. You Tube

Все още не е ясно как ще бъде финансирано грандиозното начинание, но от Mars One планират да отбележат успеха си с глобално медийно събитие. В момента компанията работи върху изграждането на робот, който да посети планетата през 2018 година, за да осигури първите доставки на храна, да огледа терена и да прати снимки от най-подходящите места за космическите станции след като колонизират Марс.

Първите 4 заселници ще кацнат на планетата само след десеттилетие
Първите 4 заселници ще кацнат на планетата само след десеттилетие

През 2024 година ще бъдат изпратени и първите четирима заселници и ако всичко е наред, следващите ще пристигнат през 2026 година. Планира се първата колония да е от 20 души, но в момента се мисли и за създаването на още няколко групи. Засега обаче решение по втория проект не е взето.

Средата в която ще живеят заселниците няма нищо общо със земната, което ще направи условията им за живот там, изключително трудни. Подробностите около проекта се пазят в тайна, но се говори, че учени работят върху създаването на изкуствени биоферми, които да осигурят подходяща среда за експеримента.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.