Октай Енимехмедов не е целял смъртта на бившия лидер на ДПС, категорични са от Софийски градски съд

Октай Енимехмедов не е целял и не е имал възможност да убие Ахмед Доган. Това се казва в решението на Софийски градски съд, който прие като недоказано обвинението срещу Октай, че е опитал да причини смъртта на Доган. Според магистратите Октай Енимехмедов е искал само да уплаши и да унизи почетният председател на ДПС, но не и да му отнеме живота - смятат магистратите.

[caption id="attachment_408753" align="alignright" width="300"]Октай Енимехмедов Октай Енимехмедов[/caption]

В мотивите на съда се казва още, че според видеозаписите от случката, проведените технически експертизи, както показанията на свидетелите, няма достатъчно доказателства, че Октай Енимехмедов действително е смятал да застреля Доган. Въпреки, че насочва към главата му дулото на пистолет, който обаче на два пъти засича.

Според съда всичко се развива прекалено бързо след първоначалния опит за изстрел и експредседателят на ДПС не е имал време да реагира адекватно и да се предпази.

Припомняме ви, че още на 26 февруари тази година Софийски градски съд осъди Октай Енимехмедов на три години и шест месеца затвор заради обвиненията в закана за убийство. Той обаче беше оправдан по по-сериозното обвинение, а именно опитът за убийство на Ахмед Доган, предават от изданието "24 часа".

Октай Енимехмедов е спорна фигура в публичното пространство - той е заклеймяван от средите на ДПС, но има и своите симпатизанти, които го подкрепят. В негова полза работи и известният му брат Метин, когото публиката познава като блестящ танцьор. Преди години той грабна Ферарито като награда, давана от Слави Трифонов.