Ужас: Призрачна жена убива хора в село Скалище!

Село Скалище крие страшна тайна
0
4/5 - (3 votes)

Всички в селото потвърждават страшната история!

Жителите на кърджалийското село Скалище са се научили да живеят с „гости от отвъдното”. Майките учат рожбите си да не стряскат от привидения. А духовете на отдавна починали хора навестяват често селото и дори убиват хора. Възрастните жени пък разказват за легенди, които се предават от уста на уста и от поколение на поколение. Според мълвата при една от сватбите на селото се случило следната ужасяваща случка. В разгара на веселбата булката и младоженецът изчезнали, сякаш се изпарили, потънали вдън земя.

Оттогава селяните са свидетели как от време-навреме се появява булка на кон и се чува невероятна веселба и свирня. Сватбарите обаче мигом изчезват, щом наближат първите къщи на селото. Сякаш се разтварят във въздуха, твърдят очевидци от селото.

село Скалище
Село Скалище крие страшна тайна

Те се появявали от местността край селото, позната като Дяволска скала. Няколко смели мъже от селището решили да разберат каква е истината за това прокълнато място. Според старците именно от там изскачали неживите и идвали на гости при съселяните си от бъдещето. Мъжете открили на това прокълнато място средновековна мелница. Там най-често се появявали духовете на починалите. Те били превъплътени в хора с чудати дрехи или като огромни котки, оцветени в черно.

Археолозите също се заинтересували от този изумителен факт. След като извършили разкопките си те открили старо селище и много кости. Най-вероятно това били призраците на тези отдавна починали хора.

Още едно древно оброчище било открито наблизо до селото от учените. То било изнамерено при пътно разширение на селото покрай древната воденица. Специалистите останали изумени от гледката. Имало скелети на хора с отрязани крака, стъпала. Един от скелетите принадлежал на жена, чиято глава била отсечена и сложена до трупа й, а друга пък била разсечена наполовина. Според археолозите по този начин на тези хора им бил отрязан пътя за назад и достъпа до селото.

Друга легенда гласяла, предава от поколения за изумително красива девойка с руси коси, която пояла на реката бял жребец. После потъвала в земята. Археолозите окрили на това място малка могила и доста древен гроб в селото.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.