Лекари: Михаел Шумахер победи смъртта, но най-тежкото сега започва

Лекари: Михаел Шумахер победи смъртта, но най-тежкото сега започва
2.33 (46.67%) 3 votes

Михаел Шумахер има реални шансове да се възстанови, но битката ще бъде много трудна

Михаел Шумахер има реални шансове да се възстанови, но битката за здравето и живота му сега започва. Това смятат специалисти от университета в Кеймбридж, които коментират състоянието на шампиона от Формула 1.

Питър Хътчисън, професор от университета в Кеймбридж сподели, че дори и  Михаел Шумахер напълно да излезе от комата, тепърва му предстоят най-тежките изпитания. „Това не е като да запали някой лампата и пациентът да разпознае всички, които са около него. Той най-вероятно ще се върне в свят, който въобще не познава“, казва Хътчисън, пише daily.mk. По думите му, за Михаел Шумахер всичко ще бъде ново и различно. Шампионът от  Формула 1 и най-вече близките му трябва да бъдат подготвени за изключително труден период на адаптация. И най-вече, че той е съвсем друг човек, а не както преди.

Засега от клиниката в Гренобъл не са коментирали излизането на Михаел Шумахер от комата, но за сметка на това споделиха, че пациентът вече показва признаци на събуждане и дори е разпознал съпругата си Корина. Няма коментари и по един друг, не по-малко щекотлив въпрос – ще бъде ли преместен Михаел Шумахер от клиниката в Гренобъл в частен център и кога ще стане това.

Михаел Шумахер тепърва ще се  бори за здравето си

Михаел Шумахер тепърва ще се бори за здравето си сн. Flickr

Опитите му да се движи като мърда пръсти и мига с клепачи също се приемат като добър знак от медиците. Въпреки това какво е състоянието с мозъка му, предвид тежката травма на главата е трудно да се каже.

Специалисти по неврохирургия обаче са на мнение, че е излишно да се таят надежди, че Михаел Шумахер толкова бързо ще излезе от комата. „Той тепърва ще се учи да яде, да ходи, да говори, ще е като новородено и дори още по-тежко за него“, коментират те.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар