В парламента се разигра поредния цирк

Среднощен скандал в парламента ознаменува предстоящата депутатска ваканция.

По всичко личи, че управляващите следват добре обмислен сценарий и успяха да си осигурят спокойствието за предизборната кампания. От „Коалиция за България” си изиграха много добре картите, след като, възползвайки се от умората на колегите си дадоха предложение парламентът да излезе във ваканция за времето от 14 до 23 май. Това се случи между гледането на текстовете от спорния Закон за МВР, който предизвика редица скандали.

[caption id="attachment_408431" align="alignright" width="300"]В парламента се вдигна голям скандал В парламента се вдигна голям скандал[/caption]

Всъщност зад иначе невинното предложение се крие добре обмислен сценарий, благодарение на който управляващите ще си осигурят спокойствие и ще използват това време да обикалят страната, облъчвайки избирателите си. При това, целият този цирк се разиграва напълно законно. По този начин представителите на червените редици, начело със Сергей Станишев се освобождават от задължението си да присъстват в парламента, докато през това време агитират електората. Най-скандалното в случая е, че докато обикалят из страната да ни зарибяват, представителите на парламента ще си получават парите, които всъщност са осигурени от нашите джобове в качеството ни на данъкоплатци.

Скандалното предложение, което бе дадена от трибуната на парламента за ваканция по никое време получи подкрепата на 73-ма от народните представители от БСП и ДПС. За огромно съжаление на управляващите, тези гласове се оказаха твърде недостатъчни, за да може предложението да се превърне в реалност. Депутатът Красимир Ципов от ГЕРБ заяви от парламентарната трибуна, че е категорично против това предложение. Управляващите обаче му се разгневиха и го прегазиха като с валяк, пише pik.bg. По-късно по време на прегласуването на предложението, нещата на управляващите се получиха и предложението стана факт.

В крайна сметка стана ясно, че за времето от 14 до 23 май няма да се провеждат пленарни заседания в парламента. Народните представители няма да имат правото да използват служебния транспорт за времето, в което ще са в отпуск. На практика това означава, че народните представители ще се върнат на работа чак след изборите за европарламент.