Волен Сидеров предал оръжието си доброволно

МВР отне пистолета на Волен Сидеров.

От Вътрешното министерство съобщават, че лидерът на партия „Атака” е предал оръжието си доброволно, отбелязва OffNews. Политикът се е явил в служба КОС (Контрол на обществено-опасните средства) при Столичната дирекция на вътрешните работи и е предал оръжието си.

Причината Волен Сидеров да се прости с оръжието си, с което влиза дори на заседанията в парламента е фактът, че е подведен под наказателна отговорност. Той бе обвинен в хулиганство, след като се спречка с френски дипломати и пътници в самолета по време на полета от София до морската ни столица Варна.

[caption id="attachment_408244" align="alignright" width="300"]Волен Сидеров предал оръжието си доброволно Волен Сидеров предал оръжието си доброволно[/caption]

В подобни случаи, компетентните органи са задължени да изземат оръжието на лицето, което е подведено под отговорност. От Министерството на вътрешните работи уточняват, че председателят на националистическата партия „Атака” Волен Сидеров е получил призовка за доброволно предаване на оръжието си преди празниците в резултат, на което се е явил в СДВР и го е предал.

Междувременно стана ясно, че Волен Сидеров възнамерява да заведе дело за клевета срещу бизнесмена Андрей Бъчваров, който твърди, че е бил бит от политика. Председателят на националистическата партия е завел иск в размер на сто хиляди лева срещу Бъчваров. Народният представител от „Атака” Десислав Чуколов уточнява, че спечелените от това дело пари ще бъдат дарени на църква. В официалното писмо, разпратено до медиите от партията на Молен Сидеров се посочва, че председателят ще съди Андрей Бъчваров за клевета, за която заведеният иск е на стойност 100 хиляди лева. След като сумата бъде спечелена, ще бъде дарена на църкви, манастири и нуждаещи се хора, се посочва в писмото на „Атака”, пише pik.bg.

Волен Сидеров е категоричен, че твърдението на бизнесмена Андрей Бъчваров е пълна измислица и има за цел да го очерни непосредствено преди провеждането на изборите за Европейски парламент. Мнозина обаче са по-склонни да вярват на твърденията на бизнесмена, отколкото на народния представител, предвид буйния му нрав и факта, че често пъти се замесва в скандали.