Сретен Йосич излиза на свобода

Скандалният сръбски мафиот Сретен Йосич получи оправдателна присъда и ще излезе на свобода след няколко дни. Ексклузивното съобщение беше направено от източници на ПИК в Сърбия, според които след няколко дни мафиотът ще излезе окончателно на свобода. Според източника на електронното издание след излизането си на свобода, Сретен Йосич ще заведе иск за обезщетение за годините, прекарани в затвора.

Сумата, за която той има право да претендира като обезщетение за прекараното време в затвора (3 години и 8 месеца) по обвинението за убийство на журналиста Иво Пуканич, е в размер на половин милион евро. Причината за това е оправдателната причина, която получи Сретен Йосич на първа инстанция.

Ако Сретен Йосич получи оправдателна присъда и на втора инстанция, това означава, че той има право да заведе иск за изплащането на парично обезщетение за прекараните години в затвора.

Сръбският мафиот има още една присъда за друго убийство. Той беше осъден на 15 години лишаване от свобода като главен заподозрян за убийството на Горан Марянович, който беше ликвидиран през 1995 година.

[caption id="attachment_407957" align="alignright" width="300"]Сретен Йосич Сретен Йосич излиза на свобода[/caption]

Публична тайна е, че между Сретен Йосич и бившия ни премиер Бойко Борисов има стара вражда. Издирваният от Интерпол сръбски мафиот беше арестуван у нас през 2002 година, когато Бойко Борисов беше на поста на главен секретар в МВР.

Дали Сретен Йосич вече подготвя отмъщение на Борисов?