Виктория Мадейрос е настанена в болница с множество счупвания, няма опасност за живота й

Виктория Мадейрос е пострадалата в САЩ българска акробатка. Тя и съпругът й - бразилецът Андрей, са сред 11-те човека, които бяха ранени след като една от платформите по време на номера им се срути. Инцидентът се е разиграл вчера в американския щат Роуд Айлънд, град Провидънс.

[caption id="attachment_407901" align="alignright" width="282"]Българката Виктория Мадейрос е сред пострадалите Българката Виктория Мадейрос е сред пострадалите[/caption]

По време на изпълнението на един от коронните номера на трупата - опасна каскада, при която жените висят само на косите си, докато моторист се движи по опънато високо над манежа въже, една от платформите не е издържала тежестта на акробатите и се е срутила. Девет от акробатите са със сериозни травми, останалите са се отървали само с леки охлузвания.

Българката Виктория Мадейрос, която е и създател на трупата, заедно със съпруга си Андрей, се намира в местната болница. Съпругът й, който се е отървал само с уплаха, разкри, че въпреки множеството счупвания, за живота й няма опасност. Той обаче отказа да сподели повече подробности, тъй като от цирка не му позволяват.

По ирония на съдбата циркът, в който се е разиграла трагедията, е същият, в който преди десет години българската акробатка Деспина Кехайова загина по време на изпълнение на коронния си номер, припомнят от "24 часа".