Никола Гюзелев дарява тайно от близките си пари, имоти, та даже и злато

Никола Гюзелев е стопил почти напълно състояние от 10 милиона долара! Оперният бас, който лежи в "Пирогов", е дарил голяма част от имуществото си на църковна благотворителна организация, занимаваща се със строежа на хосписи в Италия.

[caption id="attachment_407715" align="alignright" width="300"]Никола Гюзелев оставя голяма част от наследството си за църквата в Италия Никола Гюзелев оставя голяма част от наследството си за църквата в Италия[/caption]

Нещо повече, Никола Гюзелев е дарявал тайно от близките си недвижими имоти, пари, та даже и злато. Оперният певец е използвал и връзките си, за да привлече и други именити личности към каузата. Всички дарения на оперната легенда са узаконени чрез адвоката на фондацията. Не се знае дали Никола Гюзелев не е включил въпросната организация и в наследството си.

Информацията идва от Даниела Димчева - жената, която дълги години е доста близка с великия бас. Именно тя е тази, която го запалва за идеята, твърди Ицо Петрофф, близък до Димчева.

Освен за италианската църква, голяма част от наследството на Никола Гюзелев може би ще отиде и за родния Свети Синод. Скоро след като беше избран новият български патриарх Неофит, Никола Гюзелев се е срещнал с него, а веднага след това е разговарял и с адвокатите на Синода. Така че не се знае какво е договаряно и там, научиха от БЛИЦ.

Единственото сигурно е, че вилата в Бояна ще остане за съпругата и децата му.