Гена Трайкова разбрала наскоро за тежкото си заболяване

Бившата новинарка в бТВ и настояща шефка в отдела за новини в телевизията - Гена Трайкова страда от тежко заболяване. Журналистката, която само преди броени дни се оттегли от поста си телевизионна водеща на новините, наскоро научила за заболяването, от което страда. Гена Трайкова си направила няколко медицински изследвания, след които лекарите установили, че тя страда от заболяването таласемия.

Болестта се изразява в ниски нива на хемоглобина в кръвта. Шефовете на Гена Трайкова се притеснили, научавайки от нея за поставената й диагноза. Както самата Трайкова, така и те се страхували да не й прилошее в ефир и да припадне.

Пациентете, страдащи от това заболяване, често имат припадъци, тъй като нивото на хемоглобина в кръвта им е твърде ниско.

Таласемията крие рискове за родилки и пациенти, на които им предстои операция. В повечето случаи се прибягва до кръвопреливане.

[caption id="attachment_407672" align="alignright" width="300"]Гена Трайкова страда от неизлечимо заболяване Гена Трайкова[/caption]

Заболяването на Гена Трайкова е наследствено. Според специалисти, таласемията не се лекува и хората, страдащи от това заболяване трябва да спазват определен режим.

Въпреки рисковете, които крие заболяването на Гена Трайкова при раждане, тв водещата копнее да стане майка. Както вече стана ясно, тя живее заедно с по-младия си приятел, когото уреди да води новините по бТВ. Амбициозният Иван Георгиев получава заплата в размер на 5 000 лева, благодарение на приятелката си.