Криза в Украйна - линейките в Одеса не успяват да извозят телата на загиналите

Криза в Украйна - 40 души загинаха по-рано днес след сблъсъци в Одеса. Напрежението в крайморския град ескалира до такава степен, че доведе до масови безредици в града. В следствие на хаоса е била подпалена сградата на областния съвет в града, а заради пожара са загинали много хора. Данните на източниците от украинския град са противоречиви, като според някой става въпрос за 40 загинали, докато други агенции предават за жертви, надхвърлящи тази бройка.

[caption id="attachment_407669" align="alignright" width="300"]Криза в Украйна 40 души загинаха в Одеса[/caption]

Според данни на министерството на вътрешните работи на страната има 50 ранени, сред които и 10 униформени. От тяхната информация става ясно, че загиналите са 40, 30 от които са загинали от задушаване заради дима, а останалите са починали, след като са скочили от сградата, в опит да се спасят от огъня.

От вътрешното министерство коментираха ужасната криза в Украйна с думите, че пожарът в Одеса е умишлен. Сблъсъците в Одеса са предизвикани от футболни ултраси, пристигнали от Харков, както и активисти на "Десен сектор" от Киев, предават от "24 часа".

В сблъсъците са ранени трима полицаи, както и трима журналисти.