Войната в Сирия се задълбочава—атентат уби 18 души

Войната в Сирия се задълбочава—атентат уби 18 души
3.67 (73.33%) 3 votes

Войната в Сирия се задълбочава, атентат уби 11 деца и 7 възрастни

Войната в Сирия се задълбочава. Атентат уби 11 деца и 7 възрастни, след като терористи извършиха две нападения в Джиджрин и Алб-Хамер близо до град Хама днес.

Първата експлозия бе причинена от атентатор-самоубиец, който уби с кола-бомба 17 цивилни, сред които 11 деца. Ранени са повече от 50 души, а околните домове са почти разрушени.

Друг терорист пък взриви кола в село Ал Хамер. Взривът уби един гражданин, а друг е тежко ранен.

Войната в Сирия продължава, два нови атентата отнеха 18 живота

Войната в Сирия продължава, два нови атентата отнеха 18 живота

Засега не е ясно кой е отговорен за атентатите, но в последно време свързват нападенията с групировката. „Ал Кайда“. Причина за това станаха последните действия на част от лица до близки до нея и особено след като някои от привържениците на организацията извършиха няколко атентата в различни градове.

Преди няколко дни отново имаше нападения в райони контролирани от правителството, в резултат на което десетки мирни граждани станаха жертви на войната в Сирия.

По последна информация, днес следобед сирийското правителство и бунтовниците са постигнали споразумение да прекратят военните действия в друга гореща точка—град Хомс. Според споразумението военните сили трябва да започнат да се изтеглят, но засега не се забелязва напускане на военни части в района, пише svoboda.org. През февруари едно подобно споразумение спаси живота на хиляди цивилни граждани, пострадали от войната в Сирия. Хуманитарните сили се надяват отново да успеят да спасят бедстващите жители в района и да ги изведат от там.

Ако градът бъде върнат в ръцете на правителството, това ще е голям успех за режима на Башар ал-Асад и то месец преди президентските избори в страната. Населението се надява, че войната в Сирия скоро ще бъде прекратена, но въпреки че силите на Асад прогониха бунтовниците от центъра на Дамаск и Сирия, голяма част от страна продължава да е извън контрола на правителството.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар