Селфитата – доказан признак за психично разстройство

Селфитата – доказан признак за психично разстройство
4.5 (90%) 2 votes

Селфитата – манията да се снимаш сам, е вид лудост, категорични са специалисти

Селфитата доказано са признак за психично разстройство. Манията да се снимаш сам със смартфон, след което да качиш кадъра в социалните мрежи, е вид лудост, категорични са специалисти от Американската психиатрична асоциация.

Селфитата доказано са психично заболяване

Селфитата доказано са психично заболяване

Едни от най-големите светила в психиатрията в световен аспект определиха селфитата като разновидност на популярното обсесивно-компулсивно разстройство, което всъщност е едно от най-разпространените психични заболявания в целия свят. Хората, които страдат от ОКР, постоянно се критикуват и изпитват чувство за малоценност.

В същото време хората, вманиачени по селфитата, се вписват именно в тази категория със сериозните си комплекси. И точно това се опитват да компенсират със селфитата си. Чрез постоянното публикуване на собствени снимки в мрежата, въпросните индивиди се мъчат да компенсират тоталната си липса на самочувствие и на интимност.

Добрите новини са, че въпреки сериозността на психическото заболяване, пристрастеността към селфитата е напълно лечима. За да спрат хората да заливат онлайн пространството със собствените си самоснимани физиономии, е необходимо да се подложат на специална терапия, предават от „24 часа“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар