Как се преписва на изпити, без да ни хванат - това е въпросът, който тормози учениците

Всяка една година учениците стават все по-изобретателни в желанието си да минат между капките и да не учат за препитванията и матурите. Съвсем естествено, по това време на годината всички учащи и особено зрелостниците, си задават един и същ въпрос - как се преписва на изпити без да те хванат.

[caption id="attachment_407631" align="alignright" width="300"]Как се преписва Нови джаджи улесняват преписването[/caption]

За тяхно улеснение на пазара излизат все по-нови техники и джаджи, които да им помогнат със задачата да измамят квесторите. Чиято цел е именно да пресекат опитите за нечестно вземане на изпита. Само за матурите тази година, които започват на 7 май, на случаен принцип са избрани близо 10 000 квестора, които да следят за реда в залите. Повечето от тях признават, че имат опит с пищовите, но не и с модерните джаджи.

Един от най-популярните сред младите хора прийоми е използването на очила с вграден в тях Bluetooth. За тях са необходими още GSM и слушалка, която да е с цвета на кожата, за да не бъде забелязана.

Освен въпросните джаджи обаче е необходим и още един човек. Преписвачът оставя един телефон на бюрото, а вторият, който ще му е необходим за изпита - крие в себе си. Винаги обаче има риск измамата да бъде разобличена или в стаята просто да има заглушаващо мобилния сигнал устройство.

Самата цена също е доста солена - пълният набор излиза около 200 лева, предават от БЛИЦ.