Голяма брадва за всички ученици на матурите!

Голяма брадва за всички ученици на матурите!
5 (100%) 1 vote

Това определено е кофти новина за всички зрелостници, които ще се явят на матури!

Свободният достъп до Интернет ще бъде клъцнат в деня на матурите. Това заявиха от Регионалния инспекторат по образованието. Шефката на РИО в столицата Ваня Кастрева каза, че тази мярка ще се приложи, за да имат всички зрелостници еднакъв шанс. Не във всички професионални училища и гимназии в София обаче има свободен wi-fi. С подобен лукс разполагат училища с по-голям брой ученици, но и там пък ще бъдат съсредоточени и повече кандидат- зрелостници. Матурите ще се проведат на 21 и 23 май. Именно тогава ръководните органи в образованието предвиждат да се изключи достъпа до Интернет.

Разбира се, няма как да се спрат използването на услугите на мобилните оператори, но вероятността да имат намален достъп до средствата за преписване намаляват.

матури

Матурите ще протекат без интернет – брадва, а?!

Според директорката на регионалния инспекторат трудност ще има при залавянето на тези преписвачи, които използват скрити слушалки. Но пък директорите на школата обещават те да бъдат особено бдителни и да заловят нарушителите на матурите. За което ще се постараят и наблюдаващите учители. Квесторите са убедени, че всяка една възможност за шашма ще бъде прекъсната в зародиш. Защото децата трябва да имат реални и еднакви възможности, за да се изявят.

Но дано „уроците” от миналогодишните матури вече биват научени. Тогава имаше куриозни случаи със зрелостници. И момичета и момчета знаеха за следната шмеркерия. Те внасяха инкогнито смартфони, като ги криеха под дрехите, в маратонките или в ученическите си чанти. Училищата нямаха толкова средства, че да закупят заглушаваща техника и преписването е ставало факт. Дали тази година учителите ще се справят с все по-находчивите и неграмотни зрелостници е въпрос на време.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар