Оперният певец Никола Гюзелев не разпознава и най-близките си

77-годишният Никола Гюзелев гасне в гнойно-септичната клиника в „Пирогов”. „Мъжът ми не е сам. Аз съм до него, идвам да го видя” – заявява Анна-Мария Гюзелева, съпруга на оперния бас. Пред „България днес” тя опровергава слуховете, че болният е изоставен от всички, дори и от най-близките си. Синът на Никола Гюзелев – художникът Чавдар Гюзелев, от своя страна не пожела да говори за баща си. Той също е бил забелязан да го посещава в „Пирогов”. Изданието припомня, че оперният ас падна в дома си преди няколко месеца и си счупи таза, което напълно го обездвижи.

[caption id="attachment_407577" align="alignleft" width="300"]Никола Гюзелев Никола Гюзелев и Анна-Мария в щастливите им години[/caption]

Преди това също е имал проблеми с придвижването и трудно е ходел без чужда помощ. Освен алцхаймер и паркинсон оперната ни звезда имал и три байпаса, поставени преди Нова година. „Не дължа обяснения на никого. Той винаги е бил под медицинско наблюдение, винаги сме били до него” – гневи се съпругата на Никола Гюзелев Анна-Мария. Тя е категорична, че освен близките му, го посещават и някои от най-добрите му ученици. През лятото Анна-Мария и Никола Гюзелев ще празнуват 30 години брачен живот. 47-годишният бас се жени за избраницата си, когато тя е само на 24 години. През 1985 година се ражда дъщеря им Адриана.