Данаилов се връща на сцената

Стефан Данаилов-Ламбо се опитва отново да си стъпи на краката след поредицата от драматични събития в живота му.

Припомняме, че преди известно време, актьорът поведе тежка битка с онкологичното заболяване, а малко след като се стабилизира от болестта, издъхна съпругата му – Мария Данаилова. Тя не му бе просто съпруга, а неразделна част от неговия живот и вярната спътница, на която се опираше за всичко. Въпреки всички драматични събития в живота му, Ламбо е готов отново да се изправи срещу предизвикателствата му и смята да се върне на сцената.

[caption id="attachment_407544" align="alignright" width="300"]Стефан Данаилов-Ламбо се връща отново на сцената Стефан Данаилов-Ламбо се връща отново на сцената[/caption]

По всяка вероятност завръщането му на театралната сцена ще се случи в началото на юни, за когато е планирано постановката „Пигмалион”, в която Стефан Данаилов участва, да влезе отново в афиша на Народния театър. Шефът на трупата Павел Васев разкрива пред вестник „Монитор”, че това е единствената постановка, в която играе актьорът. Васев подчертава, че преди известно време със Стефан Данаилов са обсъждали и други проекти. Първоначално постановката „Пигмалион” фигурирала в афиша на Народния театър и за месец май, но по-късно отпаднала поради разместване в графика.

Всички почитатели на театралното изкуство се надяват да имат възможността да аплодират големия български актьор Стефан Данаилов-Ламбо на сцената. Мнозина от тях смятат, че актьорът е точният човек, който трябва да изпълни ролята на стария Дулитъл в пиесата на Бърнард Шоу „Пигмалион”. Тъй като постановката е единствената запазена от прочутия Леон Даниел в Народния театър, тя се радва на особено уважение сред актьорското съсловие. Преди няколко месеца големият Стефан Данаилов-Ламбо получил предложение за участие и в „Херкулес и Авгиевите обори”. Първоначално той приел, но по-късно отказал категорично заради открития му лимфом.

Според плановете, Ламбо трябваше да играе отново в постановката „Пигмалион” на 22 април, но тъй като здравето му било видимо разклатено, тя била отложена, пише Блиц.