Британски археолог твърди, че е открил останките на изчезналия самолет от полет MH370 край бреговете на Виетнам.

Морският археолог Тим Ейкърс твърди, че изчезналия самолет Боинг 777, който изчезна при полет MH370 е катастрофирал във водите на Южнокитайско море, а не край бреговете на Австралия, както се предполагаше досега.

Според него останки от малоазийския самолет могат да бъдат открити край изоставена нефтена платформа, недалеч от бреговете на Виетнам. Мястото е на повече от 3000 мили от района, където международните сили претърсваха за следи.

[caption id="attachment_407510" align="aligncenter" width="300"]Морски археолог твърди, че е открил останките на изчезналия самолет Морски археолог твърди, че е открил останките на изчезналия самолет сн. Dayli Mail[/caption]

Позовавайки се на сателитни снимки, Тим Ейкърс твърди, че е открил останки от опашката на изчезналия самолет Боинг 777 изчезнал при полет MH370. Засега не е ясно дали властите в Малайзия ще се насочат в тази посока на търсене, тъй като морски военен пък заяви, че е открил следи от самолета в Бенгалския залив. Противоречивите сведения, както и повече от два месеца безплодно претърсване на водите на Индийския океан, накараха малайзиските власти съвсем да се отчаят, пише "Дейли Мейл".

[caption id="attachment_407509" align="aligncenter" width="300"]По думите на Тим Ейкърс опашката на самолета е край нефтена платформа край Виетнам По думите на Тим Ейкърс опашката на самолета е край нефтена платформа край Виетнам[/caption]

Междувременно от бреговата охрана в Австралия заявиха, че претърсването за изчезналия самолет от полет MH370 ще премине в нова фаза. Те са убедени, че останките от изчезналия самолет не могат да бъдат открити на повърхността и ще бъдат издирвани под вода.

[caption id="attachment_407511" align="aligncenter" width="300"]Морски военен посочи съвсем различно местоположение на изчезналия самолет Морски военен посочи съвсем различно местоположение на изчезналия самолет [/caption]

Боинг 777 изчезна на 8 март, след като излетя от Малайзия за Куала Лумпур с 227 пътници на борда и 12 души екипаж. След повече от месец издирвания в океана, властите обявиха изчезналия самолет за катастрофирал, а всички пътни за мъртви.

Случая с изчезналия Боинг 777 се превърна в международна кауза и стотици хеликоптери, кораби и дори сателити бяха включени в разследването. Засега информация относно местонахождението на останките няма.