Джон Сервати умря като герой, докато задържаше с тялото си бетонна стена, за да се измъкне любимата му

Джон Сервати е име, което не е особено популярно в България. В САЩ обаче младият 21-годишен мъж е сред надеждите на страната в плуването като вече един път се е окичвал с титлата шампион по плуване.

[caption id="attachment_407412" align="alignright" width="300"]Джон Сервати загина като герой Джон Сервати загина като герой[/caption]

От понеделник насам обаче Джон Сервати се превърна в легенда в родината си. Младият мъж загина като истински герой, докато се опитваше да спаси любимата си. Трагедията се разиграла в първия ден от седмицата в град Тупело, щата Мисисипи. Поредното торнадо, което ударило градчето, съборило една от подпорните стени в дома на Джон Сервати. Постройката рухнала върху спортиста и половинката му, а младият мъж с последни сили успял да задържи бетонната стена, за да може любимата му да се измъкне и да се спаси. Той самият обаче нямал никакъв шанс и загинал, след като стената го премазала.

Самоотвержената му реакция просълзи близките и приятелите му, както и десетки хиляди хора по целия свят. Един от приятелите на Джон Сервати от университета в Алабама през сълзи споделя, че плувецът е умрял като герой. Треньорът му Денис Пърсли също се включи, изтъквайки, че младият мъж винаги е показвал, че е изключителен човек с невероятен характер и дух, научиха от БЛИЦ.