Внимание: Голяма опасност в социалните мрежи! Преглеждания: 7672

0
3/5 - (2 votes)

Опасността дебне младежите в социалните мрежи!

Един от най-печелившите бизнеси е трафикът на хора. Независимо дали наивниците са измамени за трудова експлоатация или за бели робини. Най-големият помощник в това е Интернет и социалните мрежи. Според специалистите социалната мрежа освен с многото си плюсове върши и това – да оплита хората против тяхното социално и психическо здраве. Причината разбира се нищетата. Ниският социален статус, безпаричието и безработицата превръща хората в отчаяни несретници, които биват ловко оплитани в мрежата на интелигентни мошеници.

Трафикът на хора е на трета позиция в света по доходност след трафика на упойващи вещества и след незаконното присвояване на бизнес.

социалните мрежи
Социалните мрежи могат да бъдат много опасни

Според специалистите най-податливи за тази схема са безработни, жени, студенти и също ученици, зарибени в социалните мрежи. Липсата на средства принуждава хората да се предотвратяват, без да се информират достатъчно за предложенията за работа в чужбина за съответната фирма от нета. Те се хващат на всяка оферта за работа, стига да изглежда достатъчно примамливо и да обещава перфектни условия. Едва след като наивника се озове в страната, не за която е кандидатствал или вместо обещаните осем часа се бъхта над петнадесет разбира, че е жестоко подмамен.

И след като търгашите са му прибрали документите разбира, че е в безизходица. Затова експертите съветват личните документи да не се дават на никого, те да се държат от техния притежател. А студентите, които заминават на бригада в чужбина да си отварят добре очите, съветват експертите. Най-много пострадали има именно през пролетните и летни месеци.

Всеки тридесет секунди в света някой попада в мрежите на трафикантите на хора. За да се обработи една жертва е необходимо от три до половин година, но възвращаемостта е много по-бърза и е в пъти повече от началния капитал. Рискът за примамване е най-голям в социалните мрежи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.