Летище София превърна в ад началото на празниците за близо 200 души

Истински хаос настъпи на летище София малко по-рано днес. 180 души се оказаха блокирани на аерогарата точно преди празниците, а причината за ситуацията е повреда в самолета на "България Еър", който е трябвало да осъществи полета до Лондон, за където трябва да пътуват хората.

[caption id="attachment_407333" align="alignright" width="300"]Хаос на летище София Хаос на летище София[/caption]

Пътниците е трябвало да излетят от летище София в 14.30 часа днес, но част от тях все още се намират на територията на аерогарата. Поради техническата неизправност на летателното средство, самолетът е бил сменен с по-малък, който не е побрал всички пътници. Така близо 200 от тях се оказаха блокирани на летището. Напрежението на аерогарата се усеща във въздуха, а Явор Георгиев, изпълнителен директор на "България Еър" е предложил на хората, на които не им се налага да пътуват по спешност днес, да отменят полета си за утре

Това не се хареса за блокираните пътници, които негодуват, че от месеци планират полета си до Лондон. Голяма част от тях изобщо не са съгласни да отложат пътуването си. Поради тази причина от летателната компания бяха принудени да обявят, че ще пуснат втори самолет, който да извози останалите на летище София пасажери до английската столица.

Полетът ще се състои в 23 часа тази вечер, предават от БЛИЦ.