Масов погром в Киев, напрежението ескалира (ВИДЕО)

Гласувайте за статията

Казаци щурмуваха министерството в Киев

Размириците в Киев продължават. Местно медии съобщават за масово меле, което се заформи преди броени часове под прозорците на властта в Киев. Днес студенти преговаряха с просветния министър на Украйна – Сергей Квит. Десетки казаци дойдоха пред Министерски съвет в Киев, за да подкрепят младежите. Въпреки призивите на активистите от казашката сотня, министърът не се показа. Сергей Квит отказа да излезе от министерството. Липсата на реакция о т негова страна стана причината за поредния щурм в Киев.

В резултат от заформилото се меле са изпотрошени прозорците на първия етаж на Министерски съвет. Гвардейци са оказали съпротива на казашката сотня. Руски медии съобщават, че в погрома са участвали и десетки младежи, които са били в във видимо нетрезво състояние.

В скандал беше замесен и временният вътрешен министър на Украйна – Арсен Аваков. Действието се разигра на летището във Франкфрут.

Скандалът е избухнал след като достъпът на Аваков до борда до самолета е бил възпрепятстван. Причината, поради която гардовете му отказали достъп до самолета, е видимо нетрезвото му състояние.

Масов погром пред министерството в Киев

След скандала Аваков е бил допуснат до борда. Случаят не е бил оповестен в бюлетина за инциденти на летището.

Днес Върховната Рада в Киев регистрира важен проект, свързан с потушаване на напрежението в страната, което беше породено от смяната на властта.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар