Турбуленция в правителството: Уволняват двама министри

Двама министри ще бъдат изритани от правителството
2

Уволненията ще завалят след евроизборите

Невиждана турбуленция се вихри в правителството.

По всичко личи, че в най-скоро време ще има сериозни промени по „високите етажи” на държавата.
Веднага след изборите за Европейски парламент, министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде притиснат да поиска оставката на двама министри.
Става въпрос за министъра на земеделието и храните – проф. Димитър Греков и министъра на здравеопазването – д-р Таня Андреева.

Двама министри ще бъдат изритани от правителството
Двама министри ще бъдат изритани от правителството

За момента най-сериозна е критиката към здравния министър д-р Таня Андреева, която често бива обвинявана в липса на идеен и административен капацитет, както и на управленски качества.
Към днешна дата в Народното събрание няма нито един законопроект, касаещ здравеопазването, въпреки непрестанните препоръки, отправени от Европейската комисия за реформи в този сектор, който е жизненоважен.
Андреева ще остане в политическата история на страната като здравния министър направил скандалното назначение на проф. Димитър Раденовски в управленското тяло на „Пирогов”, при все че доскоро бе разследван.

Другата ярка изцепка на министър Андреева бе шуро-баджанашкото назначение на д-р Румяна Тодорова за шеф на Националната здравно-осигурителна каса. Тодорова е сестра на евродепутата Илияна Йотова. В касата бе „намърдан” и Бойко Пенков, който е кадър на червената партия още от скандалното премиерстване на Жан Виденов.

Главата на земеделския министър Димитър Греков също е поставена на гилотината. Изненадващо е, че най-сериозно недоволство към работата му, е изразил именно човекът, който лобира за неговото избиране – бившият лидер на ДПС Ахмед Доган.
При все, че Сокола, е в сянка от известно време, то е всеизвестен фактът, че именно той има тежката дума при важни назначения.
Очакванията са, че ДПС ще запази квотата си в Министерството на земеделието и храните и сами ще изберат кой да бъде човекът, който ще замести проф. Димитър Греков на горещия пост, пише pik.bg.
До началото на изборите за Европейски парламент остава по-малко от месец. Вероятно дотогава или пък малко след това ще има и още политически назначения и уволнения.

2 коментара
  1. Т_Живков казва

    Защо ще сменяте министъра, направо закривайте министерството – то не е нужно НИКОМУ! На Търговските Дружества(болниците) и Едноличните Търговци(лекарите) мястото им е в Министерство на Търговията и Услугите!…

  2. Feria Alieva казва

    Димитър Греков е свестен човек, но за това правителство това качество е по-скоро минус

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.