Подозират Мерт Мехмед, че навремето убил приятелчето си

Преди 6 години, когато Мерт Мехмед бил ученик в шести клас, той и приятелят му отишли в местността Водопадчето. Другарчето на Мерт мистериозно изчазнало в реката. Той се прибрал и не казал на никого за случилото се – разказва „България днес”. Едва когато близките на изчезналото дете започнали да го търсят, разбрали, че то за последно е било с Мерт.

При разпита Мерт Мехмед признал, че са били на реката само двамата с приятеля му. Той казал, че момчето паднало в реката и се удавило. Заради дългото мълчание от страна на Мерт той бил заподозрян, че е бутнал другарчето си в реката. Случаят обаче така и не стигнал до по-сериозно разследване заради липсата на всякакви свидетели.

[caption id="attachment_407120" align="alignleft" width="300"]Мерт Мехмед Мерт Мехмед имал криминално минало[/caption]

Мерт Мехмед накълца с брадва 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеричка. След като направил самопризнания, станало ясно, че целта му била обир. 18-годишният ученик знаел, че Джейлян наскоро е получила от родителите си по-голяма сума пари. Предполага се, че е търсил около 5 хил. евро, които младата жена получила от Германия преди седмица.

На следващият ден Мерт Мехмед тръгнал на шопинг. Той си купил нов джиесем, маратонки и други неща, като с него е била майка му – отбелязва изданието.