След като даде да се разбере, че ще се самоубива публично на 6 май, Митьо Пищова изстреля друга новина.

Ще става благодетел и смята да развива благотворителна дейност. Макар да е разочарован от живота, от женското съсловие и от приятелите си, баровецът все пак получил знак и смята да се довери и този път на съдбата. Срещнал жена, която му вдъхнала надежда и осмислила ежедневието му. Накарала го да си върне вярата в хората и да иска да заживее нов живот. Помогнала му да се избави от дългата депресия след тежко боледуване. [caption id="attachment_407084" align="alignright" width="300"]митьо пищова Митьо Пищова[/caption] Известният плейбой даде последните месеци много интервюта, в които се оплакваше от множеството си болести и ниската пенсия от 150 лв. месечно.

Разказа за предателствата в живота си и неблагодарността на хората.

Че съжалява за парите, дадени за жени, пиене и ядене, вместо да ги вложи в собственото си здраве, понеже сега му се налага скъпо лечение, за което не му стигат средства. Парите от бизнес почти се изчерпали, а както твърди той „иска да остави нещо след себе си”. Затова смята да се заеме с благотворителност. Голяма роля за това негово решение има жената до него, чието име той отказва да каже. Споделя само, че вдъхновен от скромната й личност, е решен на велики дела и се надява Господ да го пази.

Като начало смята да открие дневен дом за социално слаби деца, който предоставя храна и достъп до Интернет.

Шумният търновец вече е закупил дузина лаптопи за оборудване на компютърния кът. Предстои да изпълни някои бюрократични процедури, докато отвори дома, но вече е наел къща и прави нужните ремонти. Скандалният бизнесмен обмисля да продаде част от имотите си в Арбанаси и да ги вложи в поредица от благотворителни инициативи. С тези си действия широкопръстият дарител иска да омилостиви съдбата и да изкупи макар и отчасти миналите си прегрешенията. Отдава сполетелите го напоследък нещастия точно на охолния си и безнравствен живот. Макар да не съжалява за делата си и да се смята за добър човек, Пищова все пак иска да направи този дар към обществото, разчитайки да остави следа след себе си.