HAARP в центъра на редица конспирации, използват оръжието за климатична война с Китай

[caption id="attachment_407059" align="alignleft" width="300"]HAARP използван в климатична война между САЩ и Китай? HAARP използван в климатична война между САЩ и Китай?[/caption]

След като САЩ признаха, че разполагат с лазер за контрол на времето и правене на бури по поръчка, се появиха куп теории за истинското приложение на HAARP. Технологията, която официално се използва в програма за изследвания на полярните сияния в Аляска, всъщност служи на САЩ за контрол върху света?

Теория на конспирацията

Конспирациите в мрежата не спират, а някои от тях набират все повече последователи. Една от най-известните хипотези гласи, че с HAARP САЩ предизвиква земетресенията в Чили заради петрола и още по-разрушителното земетресение в Хаити, за да осъществи контрол върху островната държава.

С разкритията за съществуването на HAARP възкръсна още една теория–за климатична война между САЩ и Китай. През 2008 година китайския генерал Гуо Боксионг предупреждава американския министър на отбраната Робърт Гейтс да спре атаките над Китай или „ще ви погребем". Руски военни веднага докладват в Кремъл, че САЩ използват HAARP срещу Китай, които от своя страна също разполагат с подобно оръжие за контрол на времето. Информация, за която и до ден-днешен Пекин мълчи.

[caption id="attachment_407060" align="alignright" width="300"]Официално изследователската програма не работи, но дали е така наистина? Официално изследователската програма не работи, но дали е така наистина?[/caption]

Според електронното издание theepochtimes.com обаче, година по-рано Китай предизвика изкуствен снеговалеж над Тибет, като изстрелва сребърен йодит в атмосферата. Снежната буря не е единствената по рода си – по-късно правителството прави опити да предизвика дъжд над други райони след суша.

Трета теория твърди, че чрез бурите и ураганите САЩ се опитва да отслаби позициите на Китай и Русия за контрол над света. Руски учени и военни в различни интервюта твърдят, че HAARP е оръжие за масово поразяване и глобална заплаха за света. И може да се превърне в причина за глобална катастрофа.

Каква е истината?

Дали HAARP наистина е оръжие за масово поразяване, или просто изследователски проект, който проучва възможностите за контрол над времето, засега знае само Пентагона. Факт е обаче, че през 1999 ЕС излиза с официално становище, според което HAARP се счита за „глобален проблем, заради сериозното влияние, което оказва върху околната среда и настояваме проектът да бъде проучен от международна независима комисия, която да определи рисковете от провеждането на тестовете в йоносферата“. САЩ категорично отказват да дадат достъп или допълнителна информация за естеството на проекта.

През 2013 година проектът бе прекратен заради липса на средства. По неофициална информация обаче, HAARP продължава да работи, но опитите се провеждат  при пълна секретност.