Трус в Министерски съвет

Трус в Министерски съвет
5 (100%) 1 vote

Повдигат обвинение срещу нач.-кабинета на Орешарски

Невиждан цирк се разиграва в Министерски съвет.

Съвсем скоро срещу началничката на кабинета на министър-председателя Пламен Орешарски – Мария Дивизиева ще бъде повдигнато обвинение.
Тя ще попадне под ударите на закона по разследването, свързано със злоупотреба с европейски средства по програма ОПАК, по което обвиняем стана и ген Веселин Пенгезов

Запознати разказват, че разследването по случая е започнало от 2010 година. То е свързано с проекта Интегрирана информационна система за прозрачност във военните съдилища. Проектът се финансира от Оперативна програма „Административен капацитет”, която бе спечелена от Военно-апелативния съд.

В Министерски съвет се разигра невиждан цирк

В Министерски съвет се разигра невиждан цирк

Стойността на въпросния проект възлиза на 700 хиляди лева. Реално изразходваните средства обаче са два 520 хиляди лева.

С разследването се занимава специализирания отдел към Градска прокуратура в София, който се занимава с измамите, свързани със средства по еврофондовете.
До 2009 година, Мария Дивизиева е заемала поста зам.-министър на държавната администрация и административната реформа. Тя е била ръководител на управляващия орган по Оперативна програма „Административен капацитет”.
По-рано днес, призовкари са отишли в Министерски съвет, за да връчат призовката на Мария Дивизиева.

Тя обаче изпаднала в паника като разбрала за какво става въпрос и на момента избягала в съседната стая, нареждайки на сътрудниците й да обяснят, че днес не е влизала в сградата на Министерски съвет, разкриват добре запознати източници.
Никой от служителите в Министерски съвет не пожелал да приеме призовката, предназначена за Мария Дивизиева.
Това вече надминава всички очаквания по отношение на наглостта на кабинета „Орешарски”.
Запознати със случая се питат как е възможно подобен цирк да се разиграе не къде да е, а в зданието на властта.

При все, че Мария Дивизиева е успяла да се изплъзне между капките и да не получи призовката, тя ще бъде привлечена към наказателна отговорност.
От Прокуратурата подчертават категорично и за пореден път, че пред нея всички са равни, без оглед на това дали са от предишната власт или от настоящите управляващи, пише pik.bg.
По всяка вероятност в скоро време на Дивизиева ще бъде определена и мярка за неотклонение.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар