САЩ и Русия са в нов конфликт заради кризата в Украйна

САЩ и Русия влязоха в нов конфликт. Заради кризата в Украйна Г-7 планира нови санкции срещу Москва. Очаква се до броени дни да бъдат наложени нови санкции срещу страната, особено след като се заговори, че Кремъл прави опити да диктува политиката в Киев. За да осигурят спокойни и мирни избори в Украйна след месец, лидерите от Г-7 заплашиха Русия с нови санкции

От Г-7 обявиха позицията си, след като Барак Обама официално заплаши Кремъл от името на САЩ със санкции. Конфликтът между двете страни успя да засегне дори социалните мрежи. Приложението за руската социална мрежа «ВКонтакте» се оказа недостъпно за потребителите на iPhone.

[caption id="attachment_406864" align="alignright" width="300"]САЩ и Русия отново в конфликт заради Украйна САЩ и Русия отново в конфликт заради Украйна[/caption]

Официалната причина е грешка, но из форумите се заговори, че свалянето на приложението от App Store не е случайно и е в отговор на изказване на Владимир Путин, че интернет е разработка на ЦРУ и служи за шпионаж в полза на САЩ. Руския президент поиска страната да има по-голям контрол върху интернета в Русия, както и върху социалните мрежи. И усилено се говори, че именно негов кръг от приближени съратници, контрорират руския отговор на Фейсбук.

Междувременно отношенията между САЩ и Русия изостриха отношенията и между Киев и Москва. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко се обяви твърдо против мирни преговори между Русия и Киев за постигане на споразумение по въпроса с анексирането на Крим, твърдят украински медии.