Мария Данаилова до последно не искала да притеснява съпруга си, че е болна

Мария Данаилова криела от Стефан Данаилов, че има проблеми със сърцето. Съпругата на големия ни актьор, която се спомина в нощта на вторник срещу сряда в болница в София, до последно пазела в тайна от него състоянието си. Мария Данаилова не е искала да притеснява мъжа си със собственото си здраве, докато той все още се възстановява от онкологичното си заболяване.

[caption id="attachment_406844" align="alignright" width="300"]Мария Данаилова до последно криела от съпруга си, че има сърдечни проблеми Мария Данаилова до последно криела от съпруга си, че има сърдечни проблеми[/caption]

Това разкри пред вестник "24 часа" синът на Мария - Росен Цанков, който е роден по време на брака й с режисьора Вили Цанков. Пред него Мария Данаилова неведнъж казвала, че има сърдечни проблеми. "Винаги внимаваше Стефан да не я чуе", споделя Росен. Съпругата на актьора искала да бъде силна и за двамата, за да може той да се възстанови по-бързо от заболяването си.

"Майка ми много се притесни покрай болестта на Стефан. Държеше се, докато научи добрите резултати и после се предаде", с тъга споделя Росен Цанков. По думите му Мария Данаилова цял живот е гледала първо съпругът й да е добре, а себе си е оставяла на заден план.

"Беше посветила живота си на Стефан Данаилов", коментират близки на семейството.