Проф. Александър Чирков разкри любопитни подробности за рода си

Проф. Александър Чирков разкри любопитни подробности за рода си
5 (100%) 1 vote

Негова прароднина е била личен лекар на известен руски писател

Проф. Александър Чирков, който е виден кардиохирург, разкри любопитни подробности за някои представители на рода му.

Той сподели, че неговата пра роднина на име Василиса е била с гръцки произход. Тя се е омъжила за руснак, с когото живели в столицата на Русия – Москва.
Баба Василиса била професор по вътрешни болести и личен лекар на Лев Толстой.
Това стана ясно от казаното от проф. Александър Чирков в интервю за вестник „Уикенд”.

Проф. Александър Чирков се гордее с рода си

Проф. Александър Чирков се гордее с рода си

Професорът разказва, че потомците на Василиса дошли в България по време на Освободителната война. Единият от синовете й се жени за прабабата на Александър Чирков.
Той пояснява, че неговият дядо е роден в южната ни съседка, а баща му е женен за македонка.
Дядото на проф. Чирков изпратил двамата си синове да се изучат в Европа. Единият от тях завършил в Германия, а другият – в Австрия и то точно по времето на Хитлер.
Горд с потеклото си, проф. Александър Чирков уточнява, че вероятно това е причината след края на военните действия всички от тяхното семейство да бъдат подложени на атака и сочени за фашисти.

Професорът обаче е категоричен, че това не е вярно.
Той е на мнение, че в днешно време не трябва да се уповаваме на далечни надежди, тъй като животът е изключително кратък.
Що се отнася до политиката, проф. Чирков е на мнение, че ако обществото остави на мира Пламен Орешарски, той ще успее да открие верния път и протестните действия ще секнат.
Професорът адмирира фактът, че лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев, е намерил сили в себе си да отстъпи премиерския пост на експерт, какъвто е Орешарски.

Мечтата му е страната ни да се изгради като привлекателна за чужденците и инвеститорите, което неминуемо ще е добър старт за развитието й.
За това обаче са нужни няколко десетилетия (поне две), според Чирков.
В заключение, проф. Александър Чирков посочва, че един от основните проблеми на българския преход е, че мнозина се стремят да станат министри, за да натрупат активи в личните си банкови сметки, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар