Подигравка: Кражбата на лични данни се оказа масова!

Подигравка: Кражбата на лични данни се оказа масова!
5 (100%) 1 vote

Партиите са се подиграли тотално с избирателите! Разкриха бум на крадени лични данни!

В пълно нарушение със закона за личните данни е използването им от различните партии. Това „нарушение” обаче било напълно съзнателно и официално. Защото то било заложено в изборния кодекс. За това разказа председателката на Централната избирателна комисия /ЦИК/ Ивелина Алексиева.

Разкритията, които се случиха заради недоволството на хората, чиито лични данни се използваха вече водят до друг уклон. Партиите ще се съобразяват с това и няма безразборно да ги използват, за да се кандидатират за евровота.

Кражбата на лични данни е масова, изреваха стотици граждани

Кражбата на лични данни е масова, изреваха стотици граждани

На ден много възмутени българи се обаждат, за да се оплачат, че личните им данни са откраднати без тяхното знание. Цифрата е повече от внушителна. Тя е между петдесет и сто сигнала на ден. Ограбването е тотално. За това беше уведомена и прокуратурата. Според обвинител №1 Сотир Цацаров заяви, че ако има някакви криминални нарушения прокуратурата ще бъде сезирана, но нещата най-вече трябва да се оправят в самата комисия.

Според шефката на ЦИК няма шанс партиите, за които е доказано, че има нарушения и крадене на лични данни и информация, която не е регламентирана от човека не може да бъдат санкционирани.

Причината е, че няма механизъм за отстраняване на тези партии, които са „сгазили лука”. И то ако „виновниците” не бъдат предварително уведомени, че ще им се използват личните данни.

На този етап има само подадени сигнали заради грубите нарушения от страна на партиите. На следващ етап ще се установят с проверки дари сигналите за кражба на данни отговарят на истината или не. След това ще се реши дали да има санкции и какви. Но процедурата е дълга и продължителна. За да се докаже и установи категорично каквото и да е нарушение ще минат повече от месец, че и два, обясни шефката на ЦИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар