Сменят водещите на сутрешния блок

Сериозни рокади се задават в „Тази сутрин” по bTV.

Промените ще станат факт в съвсем скоро време. Сегашните водещи на сутрешния блок на медията – Генка Шикерова и Константин Караджов ще бъдат заменени от водещия на „Тази събота” и „Тази неделя” Антон Хекимян и Биляна Гавазова, която е репортер на bTV новините, отбелязва на страниците си вестник "Преса".

Смяната ще бъде осъществена през следващия месец, тъй като тогава Генка Шикерова ще излезе в майчинство. Водещата на сутрешния блок ще слезе от екран в очакване на втората си рожба. Ръководството на bTV е взело решение двойката водещи на предаването „Тази сутрин” да бъде подменена изцяло.

[caption id="attachment_406684" align="alignright" width="300"]"Тази сутрин" ще има нови водещи "Тази сутрин" ще има нови водещи[/caption]

Из коридорите на медията се носи мълвата, че нова екранна двойка гласят и за централната информационна емисия през уикендите.

Още от 26 април, водещи на централните новини на bTV в събота и неделя ще бъдат Лиляна Боянова и Иван Георгиев. През останалото време от седмицата, двамата ще продължат дейността си като репортери на медията. Световната практика сочи, че най-добре е водещи на централната информационна емисия да са журналисти и лидери на обществено мнение и с доказан опит. От ръководството на bTV, са категорични, че в този ред на мисли Лили и Иван са идеалната екранна двойка.

Венелин Петков, който от известно време е директор на „Новини, актуални предавания и спорт” подчертава, че двамата са перспективни, млади и талантливи и имат какво да покажат на зрителите. За времето от понеделник до петък, централната емисия новини ще водят Виктория Петрова и Юксел Кадриев. Иван Георгиев, който понастоящем води късните новини на bTV е в екипа на медията от 2006 година. Преди две години (през 2012 г.), той получи първата си голяма награда, връчена му от фондация "Радостина Константинова” за поредица от разследвания, които разобличиха порочни схеми за манипулиране на изборния процес. През същата година той бе избран и за аспирант на Световния прес институт в САЩ (World Press Institute fellow), пише pik.