Зловещата смърт на студентката Катя шокира лекарите!

Зловещата смърт на студентката Катя шокира лекарите!
3.33 (66.67%) 3 votes

Лекарите останали втрещени от ужасяващата кончина на студентката Катя!

22-годишно момиче си отиде от анорексия миналата седмица в столична болница. Девойката Катя, студентка по архитектура, е тежала едва 26 кг. Цял месец лекарите се опитват да я спасят, като й вливат специални хранителни добавки директно във вената на врата. Напразно. Какъв бил ужасът им, когато след аутопсията видели, че почти всичките й органи са закърнели и са започнали да се разлагат. Дори медиците изпаднали в шок от видяното.

Болестта, която на гръцки означава доброволен отказ от хранене, взема солидни жертви всяка година. У нас цифрата е страшна – над двеста хиляди страдат от нея, като всяка четвърта болна умира. Най-често от страшното заболяване страдат млади момичета и студентки, но има и „заразени” от желание да бъдат слаби и жени над 40-те.

Жертвите на болестта стават все повече. Една от тях беше и студентката Катя

Жертвите на болестта стават все повече. Една от тях беше и студентката Катя

Потресаваща е историята и на млада жена, отново студентка от морски град. Тя тежала само 18 килограма. Въпреки лекарските грижи – хранена е дори с хранителни добавки за недоносени бебета, различни хранителни вливки и екстракти директно във вената, момичето умира. Всичко в нея е било тотално атрофирало. От коварната болест преди известно време си отиде и племенницата на поета Пейо Яворов, художничката Явора Стоилова.

Лекарите съветват, че диетите , на които се подлагат младите момичета и жени, както и така наречения лечебен глад трябва да се извършва под наблюденията на специалист. А не самоцелно. Диета, която продължава повече от 20-22 дни е изключително вредна. След тези дни организмът, тъй като не приема никакви хранителни вещества започва да се самоунищожава и черпи такива от вътрешните си органи. Тогава те атрофират и се увреждат трайно черния дроб, бъбреците и други органи и може да настъпят невъзстановими промени и смърт.Външните признаци са – окапване на косата, кожата посивява и увяхва, провисва, ноктите се чупят, лицето придобива болнав и измъчен вид.

Лекарите са категорични, че анорексията е психична болест. При болния се появява мания за отслабване, той си внушава, че е пълен и трябва да отслабне. От изключителна важност е да се разпознаят симптомите още от самото начало. Момичетата, заболели от нея отказват да се хранят, стриктно следят теглото си, внушават си, че са дебели, предизвикват нарочно повръщане, пият диуретици и разхлабителни напитки, не се хранят продължително. Хранителни разстройства могат да се получат и при силен стрес, неудачи и неразбирателство в семейството.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар