Огромен циклон ни носи ураганни ветрове и дъжд! Преглеждания: 7161

0
3/5 - (2 votes)

Циклон носи риска от ураганни ветрове към страната ни!

Над страната ни през целия ден ще превалява. „Виновникът” за това е грамаден циклон, чиято посока е от Африканския континент. Над родината ни ще се изсипе много прах и пясък, защото мощните ветрове са го „загребали” от сушата на Африка. Над столицата и останалите градове на страната се чувства силната запрашеност. Причината е в това, че праха също се носи на талази от тази суша.

В добавка на валежите, които над някои от районите в страната „заплашват” да са с огромен интензитет са и очакваните ветрове. Те ще бъдат и в повечето случаи дори ураганни. Силата на вятъра се очаква да е особено изразена в северозападните части на страната. На подобни бури ще бъде изложено и градовете, които се намират в подбалканската част на Стара Планина. Западните територии на България също ще бъдат „обстрелвани” от мощни ветрове и бури.

Ураганни ветрове и бури ни носи циклонът от Африка
Ураганни ветрове и бури ни носи циклонът от Африка

Съчетанието между вятър и дъжд най-осезателно ще се чувства в крайните югозападни територии на страната. Само на отделни места в източните покрайнини ще има по-силни ветрове и дъжд ще има само на изолирани области.

Над високите части на планините Рила и Пирин ще вали силно, но в най-крайните планински масиви предвижданията са и за сняг. Гръмотевици ще се изсипят над Рила, Родопите, както и в места с интензивни валежи. Черноморието също ще бъде „подложено” на ветрове и бури. Там няма да се размине от лошото време. Според синоптиците то ще продължи до края на седмицата. Ветрове, бури, валежи и облаци, това ни очаква до началото на другата седмицата и малко след това.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.