ТВ война е на път съвсем да нагнети напрежението между бТВ и Нова телевизия

ТВ война е на път да взриви медийното пространство. Напрежението, което от месеци тлее между бТВ и Нова телевизия може да изригне с пълна сила. Причина за това е новото, уж авторско предаване, на Ани Салич в новата медия, в която работи - Нова ТВ.

[caption id="attachment_406473" align="alignright" width="300"]Жестока ТВ война между някогашните колежки в бТВ Жестока ТВ война между някогашните колежки в бТВ[/caption]

Както знаете, Нели, водещата на "Търси се", още преди няколко седмици изригна срещу проекта на бившата си колежка от медията - "Извън новините", обвинявайки я, че е откраднала идеята на предаването си от тях. И докато до момента обвиненията бяха само на ниво Фейсбук, от днес вече те имат и официално измерение. Целият екип на "Търси се" - двете водещи Меги и Нели, както и продуцентът Денис Ризов, излязоха с официална позиция по случая, с която в прав текст обвиняват Ани Салич в плагиатство.

В позицията на бТВ се казва, че след първия излъчен брой на "Извън новините", екипът на "Търси се" категорично стои на позицията си, че концепцията на продукцията на Нова ТВ е открадната от тях. От медията обаче са категорични, че нямат намерения да разпалват ТВ война, тъй като са сигурни, че зрителите сами ще изберат по-стойностното и истинско предаване, научиха от БЛИЦ.