Продължават отчаяно търсенето й, но няма резултат

Близките на изчезналата бургазлийка Валя Иванова, рухнаха.

Приятелите й и годеника й – Валентин Георгиев отчаяно търсят младата жена по крайбрежието. Някои от тях са влизали с лодки в морето, след като разследващите обявиха, че вероятно младата жена се е самоубила. Вече цяла седмица няма ни вест, ни кост от медицинската сестра .

Първата акция по издирването й извън полицейските действия, бе организирана в четвъртък от годеника й. В ранните сутрешни часове на петъчния ден, групата се събра на Северния плаж в Бургас.

[caption id="attachment_406227" align="alignright" width="300"]Валя Иванова е в неизвестност от седмица Валя Иванова е в неизвестност от седмица[/caption]

Близо двайсетина човека се разделиха на групички и тръгнаха да търсят Валя Иванова, обикаляйки плажната ивица и взирайки се навътре в морето. Част от доброволческата група пое към Сарафово, а останалите обходиха моста и пристанището с надеждата да открият поне някаква следа. Близки на изчезналата млада жена от няколко дни обикалят и южното крайбрежие – от Крайморие до Созопол, но няма никакъв резултат.

Междувременно приятелят на Валя Иванова – Валентин Георгиев призовава непрестанно за помощ от социалната мрежа Фейсбук. Той призовава почти на всеки час хората да разпространяват снимката й, където могат. Фотоси на Валя са разпространени и в няколко чужди сайта. Близките й вярват, че тя е жива, но никой не може да даде отговор къде може да е и какво й се е случило. В четвъртък в родния й град се понесе мълвата, че се е върнала у дома. Подобна информация се появи и в социалните мрежи. Жена, представила се като приятелка на медицинската сестра твърдеше, че разполага със сигурна информация, че Валя се е върнала. За съжаление обаче това се оказа поредният лъжлив слух.

Близките на Валя Иванова признават през сълзи, че се молят да е отвлечена, защото пак има някаква надежда и е по-малкото зло, отколкото, ако се е самоубила. За момента не е открито предсмъртно писмо, оставено от Валя, а и през последните дни с нищо не е подсказвала, че е отчаяна. Хората в квартала я определят като усмихната и лъчезарна млада жена.