Михаел Шумахер още е в кома, но го изправят пред съда, заради инцидент в Испания

Михаел Шумахер отива на съд заради пътна катастрофа в Испания. Срещу пилотът на Формула 1 е подаден иск от испански моторист, за инцидент станал седмици преди злополуката на ски-пистите във Франция.

Шумахер е обвинен, че е блъснал с колата си моторист близо до Севиля. Испанецът, чието име остава неназовано, претендира за обезщетение, тъй като при сблъсъка си е счупил китката, повредил си е часовника, дрехите и мотора си в инцидента на 17 ноември.

По думите на испанеца, Михаел Шумахер го е блъснал и му е отнел предимството на пътя. Освен срещу пилота от Формула 1, иск е подаден и срещу фирмата, от която той е взел под наем автомобила си Audi A4,  с който е блъснал мотоциклетиста.

Михаел Шумахер на съд, заради катастрофа в Испания

На делото ще бъде даден ход, само, ако застрахователите откажат да изплатят обезщетението за злополуката. Самият Михаел Шумахер няма да бъде призован да присъства лично на делото в съда заради състоянието, в което се намира. Сумата, за която пострадалия испанец претендира, остава в тайна, пише dailymail.co.uk.

Шампионът от Формула 1 вече четвърти месец продължава да е в кома, след като си удари главата по време на инцидент във Франция. Според последните новини от клиниката в Гренобъл, медиците се притесняват, че травмата му се е усложнила от пътуването с хеликоптера, с който той бе пренесен от пистата до клиниката, след като падна.

Въпреки че мениджърката на Шумахер Сабине Кем обяви, че се наблюдава подобрение в състоянието на пилота от "Формула 1", лекарите не са особено обнадеждени. Вече четвърти месец шампиона е в кома и досега не е показал признаци на събуждане.