Немски психолози установяват луда ли е Атанаска Георгиева, удушвачката на малката Алекс

Немски психолози установяват луда ли е Атанаска Георгиева, удушвачката на малката Алекс
5 (100%) 1 vote
Специалистите установяват дали е луда Атанаска Георгиева от Поморие

Защитата на обвинената в убийство на малката Алекс от Поморие Атанаска Георгиева ще поиска екип от криминални психолози от Германия да направят съдебна експертиза на 43-годишната жена – пише „България днес”. Поморийката беше закопчана, след като удуши невръстното дете в изблик на необяснима за всички злоба.
Линията на нейния адвокат Благой Потеров е да изкара жената временно невменяема по време на извършване на престъплението. Ако това бъде доказано в съда, Атанаска Георгиева ще отиде в психиатрия, а не в затвор. Самата тя се тресяла от страх, че ако влезе в нормален женски затвор, ще се превърне в жертва на брутална агресия от страна на другите пандизчийки. Задържаната научила, че осъдените за подобни деяния са подложени на тотален терор и от надзирателите, и затворниците.

Атанаска Георгиева

Атанаска се страхува от евентуален тормоз в затвора

Вече стана известно, че Атанаска Георгиева ще бъде подложена на психиатрична експертиза в затворническата болница в Ловеч. Едва след това ще се реше как да се процедира по делото. Адвокатът на задържаната обаче иска да се подсигури с международен екип от специалисти. За да направят немски психолози експертизата обаче, ще трябва да се плати хонорар от 10 хиляди евро плюс поемането на всички разходи по транспорта и престоя им в България – отбелязва изданието.

Атанаска Георгиева се страхува и от отмъщение, защото при гледането на мярката си за неотклонение заяви, че сама иска да остане в ареста. Магистратите постановиха постоянна мярка задържане под стража и така жената ще остане зад решетките до старта и по време на делото. Роднини на убитото 8-годишно дете заплашиха, че ще я линчуват, ако бъде освободена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар