Пламен Стоянов - Дамбовеца ще направи филм за убийствата, както той сам определя смъртта на любими за него хора, като в него ще разкрие и докаже и за разболяването на близки, вследствие на ареста му

Бизнесменът Пламен Стоянов - Дамбовеца е твърдо решен да навлезе в света на киното не заради любов към седмото изкуство, а защото иска да покаже своята истина за трагедията в личния му живот и семейство, както и този на близките му. Обвиняваният за източването на металургичния комбинат "Кремиковци" споделя пред репортерката на в. "Шоу" Мария Николаева, че ще направи необходимото този филм да види бял свят, защото смята, че го дължи на себе си и на близките си. Заради арестуването му при операция "Октопод" неговия бизнес търпи загуби, оценени на 85 млн. евро, за колкото е подаден иск в жалбата си до Страсбург, като към тях добавя и още 35 млн. евро за други загуби, вследствие на случилото се, като така общата сума, за която Пламен Стоянов съди България е 120 млн. евро.

[caption id="attachment_406084" align="alignright" width="300"]Дамбовеца бе задържан преди време при акция "Октопод" Дамбовеца бе задържан преди време при акция "Октопод"[/caption]

Думите му пред Николаева са разпалени и емоционални, в много случаи дори шокиращи, заявявайки за извършени убийства - така Дамбовеца определя смъртта на майка си, както и на други негови близки. Обосновава се, че няколко души, които са значели нещо за него, са починали вследствие на преживяния стрес след задържането му. Много от служителите му от стреса получават инфаркт, рак, диабет, хипертония...

Твърди, че майка му умира, след като чува новината, че синът Пламен Стоянов е арестуван и е обвинен за крадец, а по-късно свързват името му и с убийството на кмета на Елин Пелин. Ето защо смело твърди, че трагедията в семейството му е убийство. Търси необходимата юридическа помощ, за да го докаже и пред съда, като същевременно ще направи филм за драмата на своя живот и обкръжението си, което включва и служителите му. Разказва, че вследствие на стреса в деня на задържането му, много от служителките им е дошло. До тогава хората му в "Кремиковцине са имали някакви сериозни оплаквания, докато след това много от тях получават рак, инфаркт, диабет и хипертония.

Пламен Стоянов ДамбовецаДамбовеца споделя  и как 11-годишният му син един ден се връща от училище и го пита дали е крадец, тъй като така му е изкрещяла преди това учителката в училище, размахвайки вестника пред очите и на съучениците му.

Пламен Стоянов разказва, че е бил подслушван в продължение на години и след като са разбрали за грандиозните му планове в бизнеса, определени хора са искали да го съсипят, изфабрикувайки измислен уличаващ сценарий при операция "Октопод".

Затова Дамбовеца се заканва да си търси до последно правата и да потърси справедливост като цяло в държавата, организирайки сдружение в съзаклятие с други потърпевши като него.