Търсенето на Валя от Бургас все още не дава резултат, приятели на момичето чрез Facebook организираха мащабно издирване по брега тази сутрин

Приятели на Валя от Бургас чрез Facebook се обърнаха с апел към гражданите да помогнат в намирането на 24-годишното момиче. Независимо от неофициалната версия за самоубийство, за която пишат всички, близки на Валентина Иванова не вярват тя да е посегнала на живота си. Нейният годеник е служител в специализираното звено „Сигма“ и се ползва с добра репутация както в службата, така и сред многобройните им общи приятели. Той няма обяснение за случващото се.

[caption id="attachment_406036" align="alignright" width="300"]Близки на Валя от Бургас заедно с доброволци продължават издирването Близки на Валя от Бургас заедно с доброволци продължават издирването[/caption]

Според някои, Валя се е стремила да направи фигурата си перфектна и напоследък се е претоварила с тренировки. Затова е посегнала към хапчета и хранителни добавки със съмнителен произход. Оттам започват онези проблеми, които старателно е криела от всички и те са причина за фаталната крачка, разкрива „Стандарт“ в обобщение. Нещата изглежда не са точно така, както се представят. Валя има медицинско образование и наистина е трудно да повярва, че тя ще се реши на необмислени експерименти. Последният човек, който е говорил с нея е стоматологът при когото работи от самото начало. Той е сигурен в отсъствието на семейни или психични проблеми, които да я подтикнат към фаталната крачка.

Страницата в социалната мрежа е създадена на 17-ти април и е споделена над 2200 пъти. С призив „ДА НАМЕРИМ ВАЛЯ“ днес се организира мащабно претърсване на българското крайбрежие, което стартира тази сутрин от Морската градина в Бургас. И в други населени места по Черноморието групи от доброволци обещават да претърсят брега.

От специалната страница във Facebook приятелят на красивата Валя – Валентин Георгиев, се обърна с молба към всички, съпричастни към каузата, да се включат и помогнат в претърсване на цялото крайбрежие.