Изборите през май се очертават да са най-оспорваните през последните години

Изборите през май ще имат неочаквани резултати, смятат експертите от независимата социологическа агенция Pollwatch. Според техни проучвания партията на Николай Бареков България без цензура ще заеме трето място на изборите през май като вземе цели 9% от подкрепата на избирателите.

[caption id="attachment_406014" align="alignright" width="300"]Изборите през май ще разместят политическите сили Изборите през май ще разместят политическите сили[/caption]

Това означава, че партията ще успее да вкара двама евродепутати в Европейския парламент. Нещо повече, този резултат на партията на Бареков показва, че България без цензура ще задмине ДПС, които в последните няколко вота задължително са в челната тройка. От Pollwatch обаче предвиждат едва 8,4% избирателна подкрепа за партията на Ахмед Доган, което ги праща на четвърто място след България без цензура.

Това отстъпление, ако действително се случи, ще е първата загуба на третото място за ДПС от години насам. Данните на социологическата агенция показват още, че на изборите през май Реформаторският блок също ще успее да се докопа до едно депутатско място с 5,9% подкрепа. Очаквано, проектът на Георги Първанов АБВ, както и НФСБ остават под чертата, предават от БЛИЦ.