Сензация: НАСА направи невероятно откритие!

Сензация: НАСА направи невероятно откритие!
5 (100%) 2 votes

НАСА направи невероятно откритие, на планетата може да има живот!

Учени астронавти от НАСА са открили планета, която много наподобява на нашата. Тя се приближава до размери на Земята и вероятността на нея да има водоизточници, както и някакви форми на живот са огромни.

Откритото небесно тяло е наречено Кеплер-186f. То е било регистрирано от американска космическа станция. Планетата е по-малка по размер от нашата и се върти около себе си. При това положение вероятността на има вода на нейната територия е огромна. Това е възможно също и заради разстоянието, на което отстои от нашата планета. Тя се намира на разстояние от четиристотин и деветдесет светлинни години и се нарича червено джудже. Новооткритата планета Кеплер-186f е доста по-слаба като слънцесветене от нашето Слънце. Но микса между двете звезди и разстоянието между тях навежда на мисълта, че на повърхността на новооткритото звездно тяло има наличие на вода по повърхността й.

НАСА направи невероятно откритие с тази планета

НАСА направи невероятно откритие с тази планета

Досега учени от НАСА са открили нови светове около слънцата им в обитаемата зона, но те са били с около четиридесет процента по-големи по размер от нашата планета Земя. Това пък е пречка да се определят с наличните ни космически уреди какъв е размера на планетите. Кеплер е по-малка и затова е сродна на нашата планета. Това дава предположения, че е близка до нашата и има форми на живот.

Учените от НАСА са обнадеждени, че има светове, на чиято повърхност има живот и условията на съществуване са сходни на земните.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар