Донецк обявявява независимост, Украйна пред гражданска война

Донецк обявявява независимост, Украйна пред гражданска война
5 (100%) 2 votes

Донец обяви независимост от Украйна, страната пред гражданска война

Донецк обяви независимост от Украйна и изправи страната пред гражданска война. Прорускитe активисти, които завзеха административния център в Донецк и още девет градове от региона, застрашиха постигнатите резултати от преговорите, след четиристранната среща в Женева, която се състоя между САЩ, ЕС, Русия и Украйна вчера. На нея беше взето решение незаконно въоръжените групировки да се разоръжат и да освободят превзетите от тях сгради на територията на Украйна, пише bbc.co.uk.

Донецк обяви независимост

Донецк обяви независимост

ukrajna ukrajna 2

В петък сутринта девет града в Украйна осъмнаха с превзети от протестиращите в Донецк  администравни сгради. Един от лидерите на протеста Александър Гнездилов заяви, че самопровъзгласилата се „Народна република Донецк“ не признава новото украинско правителство, смята го за нелегитимно, а също така счита за незаконно задържането на правителствени сгради от тях.

Спорът се разрасна, след като министъра на външните работи на Украйна Андрий Дещиця заяви, че се е надявал, че проруската група „ще използва този шанс, който им дават украинските власти“.

Протестиращите обаче заявиха, че няма да освободят завзетите сгради и дори продължават с подготовката за военен сблъсък. По улиците са издигнати барикади, въоръжени групи протестиращи вече се организират и по всичко изглежда, че Украйна е изправена пред гражданска война.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар