Това ни приготви КАТ за празниците!

Полицаите от КАТ се готвят да ни честитят празниците с глоби
0

Полицаите са ни приготвили „великденски дежурства“!

Полицаи ще ни пазят при настъпването на най-светлия християнски празник – Великден. Те ще караулят не само по централните улици и магистралите, но и по третокласните пътища и шосета на страната. От „Пътна полиция” уверяват, че нещата ще бъдат поставени под изключителен контрол и ще бъде подсигурено полицейско присъствие навсякъде, където има необходимост от това. Пътните полицаи са в готовност да изпълняват задълженията си когато хората празнуват и се веселят.

От управляващите структури на полицията съобщиха също, че най-засилени патрули ще има по най-натоварените и инфаркти участъци, както и през двата дни. А това са на 18-ти в петък, така и на 21-ви април. Частите, които ще патрулират ще имат непрекъснато връзка помежду си и ще си кореспондират. През почивните дни ще се организират от органите на реда още и куп мероприятия.

Полицаите от КАТ се готвят да ни честитят празниците с глоби
Полицаите от КАТ се готвят да ни честитят празниците с глоби

Пътни полицаи ще контролират участниците в пътното движение, като влизат в заведения и ресторанти и ще се набляга на тяхната безопасност, а именно да не шофират в нетрезво състояние. Ще се провеждат и акции за безопасността на пътно-превозните средства, на изправността на автомобила, както и дали водачът си е направил застраховка „Гражданска отговорност”. Ще се следи за нерегистрирани мотоциклети и мотопеди, както и дали се използват каски и други предпазни средства от мотористите.

Въведено е ограничение на тежкотонажни камиони и ремаркета, превозващи също селскостопанска техника, както и други извънгабаритни товари, които ще попречат на движението. Забраната ще важи за часовете от 18 до 21 в предпоследния работен ден и от 14 до 21 часа в последния почивен ден. В този период от време и ден се забранява да се движи и строителна техника, земеделски машини, както и трактори.

Ще се прави инструктаж и ще се извършва проверка от полицейските органи за употреба на алкохол от водачите на автобуси, превозващи ученици или други групови екскурзии.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.